Letní QRP závod 7.8.2016

Parádní závod který jsem si užíval. Mnohem raději lovím slaboučké signály na hranici slyšitelnosti než luštím předávaný kód od silné stanice, která je však rozbita splitry nějakého krokodýla z druhého konce pásma. Tentokrát to byla (aspoň v našich končinách) naprostá pohodovka. Ano, na spoustu stanic jsem se nedovolal a spousta spojení vyžadovala značnou dávku trpělivosti, ale ani jednou se nestalo že bych spojení nedokončil z důvodu rušení což se v subregionálech běžně stává. Teď se ještě přemluvit a příště vyrazit někam na kopec, to by pak nemělo už vůbec chybu. Jako polehčující okolnost snad může být vzorně posekaná tráva od Mirka a spousta dalších maličkostí, které jsme stihli na naši Farmě mimo závodění udělat.

Učíme se zacházet s novou anténou … 11el LFA se jeví o poznání ostřejší než 12el DL6WU a tak vyžaduje pečlivější a častější směrování.

 U rádia se se mnou ještě střídali Láďa OK1DGU s Mírou OK1JMJ a konečný výsledek přes stovku spojení a 26 tis. bodů patří k těm lepším, které se nám v QRP závodě povedl.

Luděk, OK1VSL