2010 rok druhý – už nám stojí a máme další půllitr

Tenhle rok pro nás nezačal moc dobře. První akcí měla být účast v lednovém CQ WW 160m CW contestu. Závod jsme chtěli odjet od nás spolu s partou OL5Q a přípravy byly mohutné. Bohužel pár hodin před závodem skončil Petr v nemocnici na šití ruky, kterou si rozřízl když si mazal svačinu na závod (nebo dělal něco podobně důležitého). Naštěstí tohle byla jediná pohroma která nás postihla.
Po loňském úspěchu na 2m se nám podařilo obhájit titul Mistrů ČR v kategorii 144MHz/MO/LP, i když jsme všechny závody odjeli z našeho QTH v pouhých 220 m.n.m., ve stínu Krušných hor a Českého středohoří.
Ale hlavně se nám podařilo postavit stožáry. Jsou krásné. Ty dva krajní mají osmnáct metrů a ten prostřední dvacetsedm. V jejich základech je přes padesát kubíků betonu, tak nám snad nespadnou a nějaké antény unesou. Následovalo zakopání chrániček na kabely, natahání kabelů a instalace rotátorů. Tyhle akce nás dost finančně vyčerpaly a tak v pokladně zbylo už jen na HB9CV na 20 a 15m (na 10m jsem měl doma) a drátové inv V pro 160 a 80m.
Tu hábinu na 15m Ota hned vyzkoušel v OKOM contestu a kategorii LP vyhrál. Takže Ota umí a nám to z Chotěšova chodí i na KV.
A ještě pár fotek ….