2008 rok nula (začínáme)

Rok 2008 se dá z mého pohledu rozdělit na dvě části: před 14.5.2008 a po 14.5.2008.

Dne 14.5.2008 totiž vzniklo (bylo registrováno MV ČR a dostalo svoje IČO) naše občanské sdružení.

Doba „před“ byla vyvrcholením mých dlouhých úvah, přípravných jednání a shánění lidí kteří do toho se mnou půjdou.

Doba "po" byla ve znamení dotažení organizačních otázek, odkupem trochy pozemků na stavbu stožárů, sháněním stožárů, jednáním se sponzory a především rekonstrukcí „baráčku“.
Ten „baráček“ je srdcem naší Farmy a získali jsme jej od obce Chotěšov za rozumných podmínek do desetiletého pronájmu. Jednání s obcí byla dlouhá, tvrdá ale férová a věřím že i naše další spolupráce bude oboustranně výhodná. Jde o zděný objekt cca 6x8m který zbyl uprostřed polí (cca kilometr od vesnice) po armádě, která zde poslouchala odkud přijde nepřítel …. Jeho výhodou je umístění daleko od zdrojů rušení, dobrý přístup, „silná“ elektrická přípojka a především volný radiový obzor (z hlediska KV). Pro vysílání na VKV už ten obzor tak ideální není a ani nadmořská výška  220m není to nad čím by žížalkáři zrovna jásali. Nám to ale nevadí, našim cílem jsou především krátké vlny.

Nevím kdo (a zda vůbec někdo) po odchodu vojáků objekt využíval ale pro naše účely jsme museli kompletně zrekonstruovat elektroinstalaci, vyměnit dvě shnilá okna, opravit podlahy, střechu, omítky, vyrobit mříže do oken a dveří a na spoustu dalšího jsem určitě ještě zapomněl.

K vysílání jsme se tenhle rok moc nedostali, jen pár spojení o Den rekordů na 2m pod značkou OK1KDG a v OK OM contestu jsme pokřtili (na kus drátu) naši novou soutěžní značku OK5T.

Časem snad přibude ještě pár dalších podrobností o roce NULA, zatím jen pár fotografií.

Luděk, OK1VSL                             
(psáno na jaře 2012 … dřív nebyl čas)