2009 - rok první

Rok 2009 byl ve znamení pokračování v úpravách provozního objektu, čekání na stožáry a získání půllitru s nápisem Mistři české republiky.
Dokončovali jsme vnitřní úpravy a Pavel zprovoznil internetové připojení (Wifi linka na vzdálenost 10km v pásmu 5GHz).
Nejvýznamnější akcí mělo být ztopoření stožárů ale …. ke stavebnímu povolení byl potřeba statický výpočet a než jsme zvládli „papírování“ tak už se nepodařilo do konce roku zkoordinovat firmu která stožáry stavět umí, dopravu, bagr, betonárku, jeřáb atd. Tohle je trochu o štěstí (ne každý stavební úřad vyžaduje výpočet statického a dynamického zatížení stožárů) a hodně o možnostech (být někdo z nás úspěšným podnikatelem nebo vrcholovým managerem tak zas tak moc neřešíme co to bude stát) ale protože jsme celkem normální tak se nám to časově zkoordinovat nepovedlo ….
Ale aby nám to čekání lépe ubíhalo tak jsme odjeli první subregionál na 2m v kategorii LP. A světe div se, tuhle kategorii jsme vyhráli. Pro nás naprosto nečekaný výsledek především díky nadmořské výšce. Na druhý subregionál nás počasí vylákalo na Babiny (JO70BO, cca 650 m.n.m.)  a protože i v tomhle závodě jsme zabodovali následovala už celkem cílená účast i v dalších závodech které se započítávají do hodnocení MR. Naše aktivity v pásmu 2m a na holé rádio byly oceněny ziskem titulu mistrů ČR v této kategorii. Mám z toho trochu rozporuplné pocity: na jedné straně obrovskou radost a potvrzení toho že naše cesta není zas až tak úplně scestná – na druhé straně jsou ale moje dosavadní zkušenosti a přesvědčení že s jednou anténou a z placky 220m nad mořem by se VKV závody prostě vyhrávat neměly …. Použité vybavení je běžné (IC746 a 12el DL6WU).
Pro provoz na horních KV pásmech jsme si postavili vícepásmový vertikál a natáhli kus drátu (LW). Nějaké spojení se na to udělat dalo.
Zatím aspoň pár fotek, možná se pamětníci časem rozpomenou a doplní na nějaké detaily.