2011 rok třetí - a máme třetí půllitr

     Letos jsme se věnovali spoustě důležitých drobností, počínaje dírkou ve zdi na koaxy pro poslechové antény a konče ampérmetry na kontrolu zatížení jednotlivých fází elektrické přípojky. Oprava zatékající střechy drobností nebyla a jsem zvědav, jak dlouho vydrží.

Následující sem sice moc nepatří, ale někde se vykecat musím: Tenhle rok by se také dal nazvat  „Rokem zlodějů“. Nejprve několik nepřizpůsobivých spoluobčanů (na dvakrát) zničilo vysílací středisko HHHHRRRR Jirky (u Ostravy), pak něco podobného zažili kluci ve Stříbře. Pro pár kaček za měď neváhali rozmlátit kde co. Než jsem tyto události stačil vstřebat tak si někdo, na úkor místních myslivců, vybavil plážový stánek nebo hospodu ……..  a během dalšího měsíce jsem měl podobnou návštěvu doma. Mimo rodinných pokladů se mi dostalo i poučení že záloha dat na flešce (proti virům, hackerům a havárii HD) je na ho..o, když flešku necháte v konektoru počítače který zmizí. Dál to nemá cenu moc komentovat ……  jen spousta zdrojů skončila v posílení zabezpečení .

     Trochu jsme poladili antény na KV a celý rok řešili, zda si jako naši hlavní zbraň na KV pořídíme čtyřpásmového a čtyřprvkového Quada nebo půjdeme cestou monopásmových yagin.
     Pořídili jsme si druhou anténu 12el DL6WU a po testování v několika závodech konstatovali, že 12el v osmi metrech a s deseti metry RG213 je o 2S lepší než ta samá anténa na třicetimetrovém stožáru s padesáti metry kabelu Ecoflex 10.
     V průběhu roku 2011 jsme pod značkami OK1KDG nebo OK5T spáchali 5,5 tisíce spojení a slyšet nás bylo na pásmech od 160m až do 70 cm. A za naše aktivity v pásmu 2m jsme byli ocenění titulem Mistrů ČR v kategorii MO/LP (již třetím za sebou, hi).