Adventní setkání v Ústí nad Labem 7.12.2013

Na adventní setkání radioamatérů do Ústí se vždy docela těším. Tentokrát jsem tam zavítal s Otou a Mírou. Jeho organizátoři to zvládají čím dál tím lépe a výběr lokality se jim letos také povedl. Zámeček Větruše je nádherná lokalita, do sálu se všichni pohodlně vešli a kdo nebyl líný a z vedlejší místnosti si přikoulel stůl tak ani pivo nemusel držet v ruce.

Využil jsem setkání, na kterém se sešel statisticky celkem reprezentativní vzorek ham komunity a položil tři otázky, které v posledních dnech zaplnily různá diskuzní fóra:

- při otázce zda se mají tři nuly považovat za platný soutěžní kód se přítomní jednoznačně shodli že nikoliv. Kdo chce závodit nebo aspoň rozdávat body nechť se naučí počítat …
- při otázce, zda mají být při chybě v předávaném kódu strhávány body oběma stanicím nebo jen jedné jsem se jednoznačné odpovědi nedočkal, přítomná sešlost byla rozdělena na dva zhruba stejné tábory.
- při otázce, kdo z přítomných se zúčastní v dubnu 2014 novinky v kontextovém kalendáři, OK/OM SSB závodu na KV, se zvedly čtyři ruce – necelá desetina z v daný moment přítomných  v sále. Tak jsem na to docela zvědavý …

Příjemně strávené odpoledne, za které patří organizátorům velký dík.