Mezinárodní setkání v Holicích 24-25.8.2018

Do Holic jsme vyrazili ve dvou, svezl se se mnou Ota OK1DMO. Z Lovosic jsem vyrážel vpátek za pořádného deště ale v Holicích bylo docela příjemně. První, čeho jsem si všiml byla účast. Kde jsou ty doby, kdy se člověk doslova prodíral davem. Letos se pohodlně dostal všude a ke všemu. Sportovní halu, kde v minulosti vystavovaly firmy a spolky nahradil pártystan před kulturním domem. Pečlivě jsem jej prolezl, ale nic zajímavého (mimo spousty známých) neobjevil. Takže následovalo courání po bleším trhu, kde bylo víc veteše než užitečných věcí. Občas jsem měl dojem, že někteří podnikatelé (zejména z oboru výpočetní techniky)  řeší problém elektroodpadu jeho vývozem na burzu do Holic. Světlou výjimkou byl stánek kluků z OL7M, kde byly k vidění věci opravdu pro radioamatéry. Zajímavé pozůstatky z profi zařízení měl ještě jeden prodejce v rohovém stánku (nevím kdo to byl) ovšem za ceny už zajímavé méně. Stejně jsem si pak ale celou cestu domů nadával, že jsem měl pustit chlup a ta vakuová relátka do KV PA koupit ….

Přenocování v autokempu Hluboký se pomalu stává zážitkovým pobytem pro otrlé. Co kemp znám nezměnilo se v něm nic a čtyřicet let staré chatky už mají také své za sebou. Samostatnou kapitolou je místní hospoda, kde si člověk letos mohl dát k večeři bramboráčky, hranolky a když dostatečně dlouho počkal tak i guláš (po kterém ovšem bylo polovině lidí špatně). Prostě rok od roku horší a ty večerní pokecy kvůli kterým jsme do Holic jezdili na dva dny už také nejsou to co bývaly.

Sobotu jsem tradičně strávil většinou v kulturáku na různých schůzkách nebo prezentacích a pro klub vyzvedl i pár diplomů.

Zřejmě pomalu nastává čas změnit dvoudenní výlet na jednodenní …