IARU HF contest 14-15.7.2018

Z původně plánovaného testu našeho „velkého“ setupu díky zdravotní indispozici Luďka DZR sešlo a tak jsme si závod užili jen ve dvou v sestavě já a Ota OK1DMO. Vzhledem k absenci násobičového pracoviště bez nároku na nějaké lepší umístění, ale o to nám tentokrát ani nešlo. Jediný problém se objevil hned na začátku závodu, kdy jsem na poslední chvíli aktualizoval databáze ve WinTestu – a ten je odmítal přijmout. A nepomohl ani dozor Honzy OK5RC který přijel na kus řeči. Problém se podařilo vyřešit až v noci, kdy aktualizace proběhla na první pokus úspěšně. V neděli ráno se ještě rozpadla komunikace mezi PC a TRX, stačilo však vystoupit a znovu nastoupit a problém byl vyřešen.

Podmínky šířený odpovídaly současnému minimu slunečního cyklu a tak těžiště práce bylo na 40m a 20m. Na pásmo 80m nějak nezbyl čas a na 160, 15 a 10m jsme si došli jen pro pár násobičů. Českou reprezentační stanici OL8HQ jsme tentokrát nijak zvlášť nevyhledávali ale i tak ve tři ráno bylo všech 12 pracovišť v našem logu. A klukům to poslouchalo parádně, všechna spojení se povedla na první zavolání. V devět ráno jsme se s Otou začali sázet zda tisícovka bude, pak se ale pěkně rozjelo pásmo 20m a klubová norma byla splněna s přehledem.

Ota i Já jsme si závod užili a škoda jen, že nedošlo kpůvodně plánovanému testu konfigurace s násobičovým pracovištěm a poslechovými anténami. Ale ono to jednou určitě vyjde …

Luděk, OK1VSL