OK-OM SSB contest 8-9.4.2017

Tentokrát se mi to moje jezdění na poslední chvíli před závodem vymstilo. Instalace pracoviště mi sice zabrala obligátní čtvrthodinku, ale než jsem se k ní dostal musel jsem uklidit Martinovo DXové pracoviště … což znamenalo udělat místo někde jinde aby ho bylo kam přesunout. Takže soupeři dostali půlhodinový náskok…

Začátek nebyl nic moc. Na 10m jedno spojení, na 15m mimo pěkného signálu S79Z a šňůrečky  Indonésanů už pak jen s odřenýma ušima pár stanic ze středního východu a tak jsem pokorně slezl až na dvacítku. K večeru mě přijeli podpořit Vláďa s Mírou a to už bylo veselejší, když už nebylo moc co dělat na pásmu tak bylo aspoň s kým pokecat. Před půlnocí jsem opět osaměl a byla-li to v sobotu bída, neděle byla přímo utrpení. První část utrpení jsem přežil ještě v pohodě, prostě jsem to do rána zalomil. Probuzení ráno bylo docela nepříjemné – na sousedním poli s řepkou řádil traktor s postřikovačem, což se samozřejmě neobešlo bez kraválu a smradu. Chvíli po tomhle protivném probuzení se dostavil Martin, ovšem toho jsem k mikrofonu nedostal. Pak následoval Ota a Luďa kteří se k mikrofonu také nehrnuli … až konečně přijeli Láďa s Mírkem kteří se se mnou u to utrpení podělili. Brzy se ukázalo, že Luďa si přijel udělat spojení s S79Z … co by ne, v závodě stejně nebylo co dělat. Což se mu záhy podařilo … a když už je měl naladěné tak jsme si je udělali všichni. Kluci na Seychelles se museli divit, jaký pile-up stanic z domova se na ně strhnul, hi. A pak se už jen čekalo na konec závodu, až to utrpení skončí.

Když to za sebe shrnu … podmínky nic moc, účast stanic bídná a když k tomu připočtu fakt, že za loňský ročník nám ČRK ještě dluží plaketu tak mám pocit že tenhle závod je horkým favoritem na vyškrtnutí z kalendáře klubových akcí.