1. subregionál    6-7.3.2021

Na záludnou otázku, zda v době pandemie vůbec můžeme jet první letošní subregionál a neporušit protiepidemiologická na řízení jsme si po dlouhém váhání odpověděli ANO. Chotěšov, v jehož katastru máme naše vysílací středisko, je ve stejném okrese jako Lovosice a Litoměřice odkud pochází jádro našeho dvoumetrového závodnického týmu, takže uzávěru okresů neporušíme. Ta naše boudička se při troše dobré vůle dá pokládat za rekreační objekt, takže tohle je také v pořádku a rozepsáním služeb neporušíme ani zákaz shromažďování. A tak jediným bolestným bodem protikovidových opatření byl zákaz nočního vycházení, který jsme se rozhodli respektovat.

Můj (zlo)zvyk jezdit na poslední chvíli se mi tentokrát vymstil. Deset let plánovaná stavba okružní křižovatky na kraji města se konečně dočkala realizace, leč silniční uzávěra a objížďka s tím spojená můj harmonogram poslaly do kytek … Po příjezdu na naše vysílací středisko jsem jen smutně konstatoval, že Chotěšovka zase povyrostla, do výšky i do šířky.

Vlastní závod pro mne byl docela příjemným překvapením. Podmínky šíření sice nic moc a stanic také zřetelně méně, ale tak čisté pásmo jsem už dlouho nezažil. Žádné rušení od neukočírovaných kilowatů (aspoň v našich končinách) umožnilo pohodlně pracovat i se slabými stanicemi. A tak i přes slabší účast jsem v půl deváté večer měl v logu 108 spojení, srovnatelně jako minulé roky. Poslušen zákazu vycházení v rámci protikovidových opatření jsem odjížděl domů spokojen (s výsledkem) a otráven(okolnostmi).

V neděli od rána se u rádia vystřídali Láďa OK1DGU a Míra OK1JMJ. Konečný výsledek 167 spojení a 32 tis. bodů mohl být ještě lepší (zajímavé, jak relativní pojem je „ráno“) ale vzhledem k situaci s ním u nás panuje spokojenost.

Luděk, OK1VSL