1 subregionál 7-8.3.2020

Letošní první subregionál u nás začal celkem tradičně. Plánovaná vylepšení jsou stále ve fázi plánování a tak stačilo přijet hodinku před závodem a uklidit stůl, nainstalovat IC746 s noťasem a házet si korunou, zda dřív začne závod nebo dorazí zbytek naši tradiční sestavy, to jest Míra OK1JMJ s Láďou OK1DGU. Kluci nakonec dorazili s pětiminutovou rezervou, ale výkop závodu stejně zbyl na mě.

Připadalo mi že účast je o trochu slabší než minulá léta, asi za to mohlo počasí do kterého by (aspoň u nás) psa nevyhnal. Podmínky šíření ničím nepřekvapily ale nestěžoval jsem si, žádný „krokodýl“ se tentokrát v našem okolí nevyskytl a tak se závodit docela dalo. Po druhém kolečku střídání jsem kluky opustil s tím, ať jedou do kdy je to bude bavit a já že si ráno přivstanu. Myšlenka dobrá, jen její realizace se trochu zadrhla. Kluci totiž při svém příjezdu zapomněli vypnout světla na svém přibližovadle čehož jsme si všimli až po čtyřech hodinách, když se začalo stmívat. A když to kluky v noci „přestalo bavit“ tak nenastartovali ... Naštěstí byl po ruce regulovatelný zdroj, který posloužil jako nouzová nabíječka a baterka po hodině dobíjení už dokázala přibližovadlo rozpohybovat.

Neděle u nás mi přišla zajímavější. Jednak se podstatně zlepšilo počasí což zřejmě vylákalo další stanice k účasti a tak bylo pořád s kým pracovat, jednak přijeli na kus řeči a poradit Martin OK1JMD, Ota OK1DMO a Honza OK5RC. Ztrátu ze soboty se sice úplně dohnat nepodařilo ale konečný výsledek 211 QSO a 56 tis. bodů celkem odpovídá našim možnostem a nasazení.

Luděk, OK1VSL