A1 MMContest 3-4.11.2012

A1MMC je poslední (z velkých) závodů na 2m  které již tradičně jezdíme. Přípravy se opět nekonaly žádné, prostě není čas na 2m něco vylepšovat – KV u nás má momentálně přednost. A tak stačilo jen přijet včas a nainstalovat potřebné zařízení. Přijet včas se mi sice podařilo,  ale to jsem netušil že zařízení není kam dát neboť na stole byl nehorázný bordel (pardon – tvůrčí zázemí) po skládání desetimetrové OWA před čtrnácti dny … a nářadí ještě tak vychované aby se samo uklízelo do šuplíků a skříní nemáme. No nakonec se vše podařilo připravit včas. Rádio sice na první pokus tvrdilo že PSV antény je nekonečno, ale závada byla bleskově odhalena v podobě chybějící PL spojky na kabelech. Ta původní skončila na stožáru u desetimetrové yaginy kam se mi pro ni vůbec nechtělo, ale v krabičce poslední záchrany jsem naštěstí ještě jednu spojku měl.
Láďa s Mírou mě napínají stále více … tentokrát dorazili minutu před začátkem závodu a ve snaze začít závod včas skončil obsah hrnku čaje mimo jemu vyhrazený prostor …. Naštěstí se teplý a lepkavý roztok rozlil tam, kde nenapáchal moc škody a hadr na podlahu to vyřešil.
U klíče se tentokrát  postupně vystřídali Láďa, Míra a Ota. Martin se věnoval lovení DXů na KV a já jsem se snažil prostřednictvím konektorové lišty zjednat konečně pořádek v kabelech od KV antén.
V neděli se o malé vzrušení postaral Martin, který zapojil napáječ NB do prodlužováku. Touto nenápadnou akcí způsobil malý výbuch a následné bezproudí. Trochu jsme pak všichni kroutili hlavami: jistič 16A na zásuvkách přežil, hlavní 25A to vyhodilo, nožovky 32A přežily, 50A jistič na sloupu (cca kilometr daleko) to vyhodilo a zda jsme také nevyrazili v Temelíně topičovi lopatu z ruky jsem už raději nezjišťoval. A přitom v tom samém prodlužováku byla chvíli před tím vrtačka a napáječ k NB v jiné zásuvce fungoval normálně….. Vymysleli jsme sice spoustu teorií, co se stalo ale přes veškeré další bádání a měření se na příčinu přijít nepodařilo a tak jsme aspoň prodlužovák (kvalitní – nýtovaný a tudíž prakticky nerozebíratelný) preventivně vyřadili z naší výbavy. Zásuvek jsme si při rekonstrukci sice  nadělali dost, jen marně přemýšlím koho napadlo je všechny umístit pod pracovní desku.Tam sice pohledově neruší ale než by někdo pořád lezl pod stůl tak máme prodlužováky skoro všude ….

Spojení přibývala pomalu …. hóóódně pomalu i na naše zvyklosti a konečný výsledek 191 spojení a 48 tis bodů zůstal za mým očekáváním. Během celého závodu nám život znepříjemňoval šum ze severovýchodu. Nejsem fajnovka, ale na o 4S zvýšeném šumovém pozadí se daly číst jen ty nejsilnější signály. A zároveň začínám být trochu zklamán z našeho dvojčete, které jsme letos nasadili do boje. Po druhém subregionálu se mi zdálo, že funguje pěkně,ale od té doby je náš výsledek vždy horší než v minulých létech jen na singl anténu. V jednom závodě bych to svedl na objektivní příčiny (účast, podmínky, ….) ale pomalu se z toho stává pravidlo a tak jen co to počasí dovolí asi nebude od věci se na naše dvojče 12el DL6WU podívat důkladněji.