1.subregionál 3-4.3.2012

Největší posílení našeho setupu je pořád ve stádiu plánování (zdvojení 10el DL6WU – buď nejsou lidi nebo příznivé počasí, hi), rádio zůstalo stejné a tak největší změnou bylo použití NB s WinTestem místo tradičního PC s Locatorem.
Trochu jsem z použití WinTestu pro VKV závod měl obavy ale podřídil jsem se názoru většiny … nakonec život je věčné hledání. Měl jsem zejména strach z klíčování přes COM port o kterém se šíří hrůzostrašné zprávy, ale během závodu jsme žádné problémy nezaznamenali. A to ani když na NB běžel zároveň audiozáznam závodu. A tak největším problémem se nakonec ukázal 9PIN COM konektor, který se nechtěl do dírky v NB vejít. Tenhle problém se ale nakonec podařilo vyřešit šroubovákem. Sice jsem pak celý závod trnul nad otevřeným konektorem ale drátky držely a do příště snad najdu jak konektor který se do NB vejde tak čas ho na kabelu vyměnit.
Závod jsem rozjel já s Mírou JMJ a večer nás přijeli posílit Láďa DGU s Otou DMO. Mimo pocitu že to tentokrát moc nechodí a hodně šumí mám chuť napsat obligátní „během mé služby se nic zvláštního nestalo“. Spojení bylo nakonec o pár méně než v minulých létech a bodově zhruba stejný výsledek. Krásného počasí jsme využili k důkladnému vyvětrání našeho baráčku, kde se přes zimu dokázala zvednout vlhkost až k 90%.
Z obvyklého rušení tentokrát vynikala jedna nedaleká (16km vzdálená) stanice která dokázala zvednout šum na celém pásmu o 3S. A není to poprvé – takže jsem udělal poslední pokus o vyřešení smírnou cestou a osobním mailíkem. Příště už bude následovat uvedení plné značky a protest vyhodnocovateli.
Od letošního roku je v závodech povolen i segment 144.5 -144.7. Mnohokrát jsem jej proladil, ztratil zde hodinku voláním výzvy ale ani jedno spojení v něm neudělal.
Ještě k WinTestu: po závodě jsme se shodli že VKV závody se na něj jezdit dají, zároveň jsme však konstatovali (poměrem hlasů 3:1) že Locator od OK1DUO je uživatelsky příjemnější a i blbuvzdornější. Jiné by to možná bylo při provozu na více pásmech kdy by našly uplatnění síťové funkce WinTestu ale dokud budeme jezdit jen 2m (nebo jinou jednopásmovou kategorii) tak Locator rozhodně mazat nebudu.
Nakonec jsme spáchali 288 spojení a dosáhli 67 tis. bodů. A jen pro zajímavost jak nefunguje přímá úměra: absolutní vítězové na 2m udělali 3x víc spojení za které dosáhli 4x víc bodů …. ale z 3x větší nadmořské výšky, s 8x více prvky v anténách a 27x větším výkonem. Ale stejně klobouk dolů před OK2M, kluci umí ……

Přidat komentář

CAPTCHA
Tato otázka je pro ověření, zda jste opravdový návštěvník a ne automatizovaný spamový robot.
Vyplňte Vaší odpověď.