Den rekodrů (IARU VHF contest) 1-2.9.2012

   Přípravy na tenhle závod nebyly v podstatě žádné – prostě naše standardní sestava operátorů a standardní vybavení ze standardního stanoviště. Na Farmu jsem tentokrát dorazil docela brzo (celé dvě hodiny před závodem) protože potřebujeme udělat dírku do zdi a nechtěl jsem s tím rušit při závodě. Čekalo mě tam však nemilé překvapení v podobě louže na podlaze a mokrého stropu. Stručně řečeno – do baráku nám už zase teče a zdá se že opravy ploché střechy nátěry impregnace a gumoasfalu mají velice krátkou životnost. V historicky krátké době budeme muset přistoupit k radikálnějšímu (a bohužel dosti drahému) řešení. A tak zatím co jsem vytíral podlahu a instaloval zařízení tak dělání díry se chopil Ota.
   Vlastní závod probíhal v poklidu a když se podařilo najít kousek volného místa na pásmu tak se dala dělat i s naši výbavou docela pěkná spojení. Škoda že se nějak nechytá závodní segment nad 144,5 MHz, to by se dala dělat spojení …. Kapitolou samu pro sebe je stanice SN7L která potřebuje půlku pásma jen pro sebe a když se na druhém konci pásma usadí pár kilowaťáků z české kotliny tak je u nás vymalováno.
   Během závodu se nám rozpadla komunikace mezi TRX a PC. Zažil jsem už že každou půlhodinu mrzla, že po hodině závodění odešla úplně ale aby PC ukazovalo o 84kHz méně (a po vypnutí/zapnutí rádia o 27kHz víc, o 71kHz míň ….) to se mi ještě nestalo. Pomohl až restart komunikace ve WinTestu.
   Po celý závod bylo krásné počasí, které k nám vylákalo na návštěvu jak Mirka MMU s celou rodinou tak i pár místních domorodců. A hned po závodě jsme si udělali velkou válečnou poradu skoro se stoprocentní účastí (jen Jindra chyběl) na téma jak způsobit, aby se naše nové KV směrovky už konečně dostaly na stožáry.

Závod jsme skončili s 325 QSO a 87 tis. body, to vše na holého IC746 a dvojče DL6WU.