2 subregionál 5-6.5.2012

Týden před závodem jsme konečně zdvojnásobili naši anténní výbavu – k 12el DL6WU přišla druhá o třiapůl metru výše. Podle miniVNA má soustava ještě nějaké mouchy, ale protože moje IC746 byla s PSV spokojena tak jsme další vylepšování odložili někdy do budoucna (KV antény u nás teď mají přednost).

V sobotu jsem na naše vysílací středisko dorazil hodinu před závodem již tradičně jako první a pak se začali trousit i další. Lud’a DZR a Martin JMD jako podpůrný tým a Láďa DGU s Mírou JMJ jako závodníci. Mirka MMU který přijel s XYL na návštěvu jsme okamžitě zneužili. Minulý týden jsme totiž nějak špatně odhadli potřebnou délku koaxu na smyčku kolem kotev a tak Mirek (jako nejlehčí z přítomných) dostal naši důvěru a ze žebříku, po malé arobacii, zjednal nápravu.

Počasí během celého závodu nebylo nic moc, začátek a konec se odbyl v dešťové přeháňce a okolní bouřky nám znepříjemňovaly poslech skoro pořád. Ještě více mě však mrzelo, že se podpůrný tým a nevytížení operátoři nemohli věnovat skládání nových KV antén, jak bylo původně v plánu. A tak se aspoň ve vedlejší místnosti věnovali lovení PY0FT a 7O6T. Večer se ještě stavil na kus řeči Honza MCR.

Vlastní závod probíhal celkem v poklidu. Rušení bylo po většinu závodu celkem snesitelné a technika nezklamala. Po počátečním pile-upu (který jsme schopni se 100w vygenerovat, hi) jsem vytáhl papouška který za nás na SSB papouškoval výzvu. Kluci si ho pochvalovali, žádná protistanice si na něj nestěžovala a tak jsem ho uznal za použitelný a provozuschopný i pro další akce.

V neděli brzy po poledni jsem zazdil naše nejdelší spojení. Zavolal mě totiž EA5SR/p, přes 1500 km. Bohužel, než jsem se vzpamatoval a ujistil že nejde o vtip tak zmizel a spojení se dokončit nepodařilo. Vina je asi na obou stranách – on předával jen pořadové číslo a nechtěl prozradit čtverec, já jsem nemohl uvěřit značce a tak jsem si ji nechal párkrát zopakovat … Nevím kudy ten signál prolezl a od čeho se odrazil ale pohotovější a disciplinovanější operátoři než my dva by platné soutěžní spojení udělali bez problému. Nahrávku ze závodu jsem si doma pustil snad desetkrát a na spojení to rozhodně bylo.

Marně jsme se snažili udělat aspoň jedno spojení v „novém“ soutěžním segmentu nad 144,500. Monitorovali jsme ho celý závod poctivě ale zcela marně.

Konec závodu pak přinesl menší napětí zda se nám podaří pokořit 350 QSO a hlavně stotisícovou hranici bodů. Oboje se nakonec podařilo, 355 spojení je náš druhý nejlepší výsledek z Chotěšova a 101 tis. bodů náš klubový rekord. To dvojče antén má fakt něco do sebe ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2x12el DL6WU