1. subregional 7-8.3.2015

Radikální změna naší konfigurace dvoumetrového pracoviště se sice posunula ze stádia plánování do stádia realizace, ale nasadit něco nevyzkoušeného do velkého závodu jsem si přece jenom netroufl. A tak stačilo přijet půl hodinky předem, na stůl postavit rádio s noťasem a vše prodrátovat.

Začátek závodu měl celkem standardní průběh, s uspokojením jsem jen konstatoval, že kotlíkáři se snad už konečně se svými silostroji naučili zacházet a tak rušení bylo na celkem snesitelné úrovni. Noční směně (Ota s Láďou) jsem předával štafetu s 150 spojeními v logu a jel se domů vyspat. Docela rád, protože jsem podcenil počasí a i když odpoledne sluníčko svítilo seč mohlo, přece jen večer začala být v boudě zima. Stowattové zařízení ten náš kutloch prostě nevytopí …

Ráno jsem vstával v pět (hrůza, tak brzo nevstávám ani do práce, hi) a jel vystřídat noční směnu. Kluci se docela činili a já přebíral štafetu s 230 QSO v logu. A při tom ještě v noci stihli malou bojovku: nejdřív měli v baráku teplo, pak teplo a smrádeček a jak to dopadlo nakonec se můžete podívat dole na fotce. V půl desáté dopoledne mě konečně přijela vystřídat posila. No vystřídat … nebudu jmenovat, ale posila mi nejdříve zamávala, pak si udělala kafíčko a nakonec zmizela ve vedlejší operátorce kde dolovala na 10m Eritreu ( E30FB). Naštěstí se mu ji povedlo udělat celkem rychle a já se tak konečně mohl, celý zdřevěnělý po čtyřhodinové šichtě, protáhnout a nasnídat. Před polednem nás přijeli ještě podpořit Petr s Kubou a na kus řeči se stavil také Martin.

Naši (skoro) povinnou třístovku jsme pokořili už před polednem a až pak to začalo být zajímavé, kolik toho uděláme … mimo poslední hodinu, která byla vysloveným propadákem to ale chodilo pořád (na 100w a z naší nížiny). Slibované zlepšené podmínky síření jsem nezaznamenal, náš ODX je cca o stovku km kratší než u nás bývá zvykem ale i přes to konečný výsledek 345QSO a 86 tis. bodů jsou našim klubovým rekordem v prvním subregionálu.

Nejsou lidi … paralelně s tímto závodem se jel na KV ještě můj oblíbený ARRL contest. Ale život je otázkou priorit a člověk si prostě musí vybrat. Nepřidá se k nám ještě někdo?