A1MMC 5-6.11.2016

Hodinku před závodem jsme se sešli v usnášeníschopném počtu, čehož jsem využil a udělal členskou schůzi. Papírovat se prostě občas musí …

Vlastní závod se tentokrát stal sólem pro Otu OK1DMO a Láďu OK1DGU, ostatní jen přihlíželi nebo radili. Trochu s námi zalaškoval pan Murphy: nejdřív se Ota nemohl nikam dovolat (s čudlíkem PWR vytočeným úplně vlevo to jde opravdu blbě), potom začali Chorvati chodit od Baltu (snímač polohy antény jsem sice zkalibroval ale nezaaretoval) a nakonec hodinu před koncem závodu zdechlo rádio úplně (naštěstí jen vyhřátá pojistka na přívodním kabelu).

 Po celý závod nás trápil Dan. Signál měl sice perfektní, žádné zvednutí šumu už jen při zaklíčování nebo kliksy, ale jeho kilowat je prostě při vzdálenosti 9 526m mezi našimi anténami na mé IC746 znát.

Mohli jsme mít o 191 bodů víc … ale operátor OL7G na naše několikeré volání zatvrzele odpovídal QSO B4. V našem logu OL7G není a není tam ani čtverec JN78 (to kdybychom měli blbě značku). Nevím, jestli je v zápalu boje u nás někdo nezalogoval nebo je chyba u nich ale takhle jsme přišli o body oba. My za neuskutečněné spojení a jim je škrtnou za chybu. Osobně nemám problém udělat opakované spojení, považuji to za rozumnější než dávat zatvrzele QSO B4.

Kluci z té naší placky spáchali 254 spojení za 70tis. bodů, takže nakonec i spokojenost se slušným výsledkem.

Luděk, OK1VSL