Dětský den v Chotěšově 14.6.2014

Tak jsem vyhecoval kluky k účasti na Dětském dnu. V kalendáři závodů tuhle akci budete hledat marně, ale chotěšováci jsou na nás hodní a tak jsme jim chtěli nějak poděkovat … ostatně, co kdyby se nějaké dítko chytlo.

Do vymýšlení a přípravy atrakcí se vrhli všichni (s osobní účastí to už bylo slabší), sladkých odměn byla připravena také slušná zásoba … jen ty děti nějak chyběli. Místní Dětský den probíhá v režii myslivců, kteří mají svoji klubovnu ještě o 500m dál od vesnice než my a jiná cesta k nim než kolem nás nevede. Takže jsem propagaci naší aktivity moc neřešil, když všichni stejně musí okolo … To jsem se ale šeredně spletl – skoro všichni se okolo nás sice přemisťovali, ovšem v drtivé většině auty a ti, co šli pěšky spěchali aby na ně u myslivců také něco zbylo … s matným příslibem že se u nás staví až půjdou zpátky. Takže začátek naši akce vypadal na docela velké fiasko. Objektivně musím přiznat, že ač jsme se při vymýšlení atrakcí snažili tak na buřty pro dítka a pivo pro tatínky, nízký průlet letadla s výsadkem „čehosi“ do pole pšenice nebo sprchu z hasičské stříkačky jsme prostě neměli.

Naštěstí myslivcům buřty (a jiné laskominy) celkem brzo došly a chotěšováci se začali pomalu trousit domů. A jak se k nám nechal nalákat první dál už to šlo samo, dokonce i pár aut se u nás zastavilo a tak tam byla chvílema docela tlačenice. Mimo klasických atrakcí jsme měli připraveno i pár aktivit z naší branže: kdo odkličoval na bzučáku svoje jméno dostal lipo, hledal se lišák (variace na ROB s mikrovysílačem vlastní konstrukce) a na kontaktním poli se stavěl bzučákoblikač (které dítko vypadalo nadějně tak si ho odneslo domů, ostatní odešli s tatrankou). Takže nakonec bylo veselo i u nás.  A jestli se někdo chytil? … uvidíme.

Poučení pro příště: na myslivce nemáme, buď to musíme udělat společně s nimi (a u nich) nebo v jiném termínu.